معاون ادارهکل اطلاعات استان گیلان گفت: کشوری که دارای اطلاعات است قدرتمند محسوب میشود، نه کشوری که دارای پول است.
به گزارش ندای گیلان از صومعهسرا، معاون اداره کل اطلاعات استان گیلان در جلسه شورای اداری این شهرستان با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: این فضا مانند رودخانه پر آب و خروشان است که میآید و دائماً بر آب آن افزوده و خروشانتر میشود.
وی با بیان اینکه میزان موفقیت در برنامهریزی برای مقابله با فضای مجازی از جمله مباحثی است که در سطح کلان مملکت متاسفانه به نتیجه خاصی در این خصوص دست نیافتهایم، افزود: هدف از برگزاری این جلسه تاثیر فضای مجازی بر زندگی اداری، اجتماعی و زندگی شخصی است.
وی با بیان اینکه مهمترین دارایی هر سازمان در عصر حاضر اطلاعات آن است، گفت: کشوری که دارای اطلاعات است قدرتمند محسوب میشود، نه کشوری که دارای پول است.
معاون اداره کل اطلاعات گیلان با بیان اینکه باید ارزش و قدر اطلاعات را دانست، عنوان کرد: متاسفانه رویهای برای این مهم وجود ندارد.
وی به اصطلاحاتی نظیر حمله، جنگ، تروریسم سایبری و جاسوسی سایبری اشاره و تصریح کرد: ماهیت این اصطلاحات متفاوت از هم بوده و در کشور ما متاسفانه جاسوسی سایبری بهتر از حمله، جنگ و تروریسم سایبری نتیجه میدهد.
وی با بیان اینکه ایرانیان افرادی احساسی، رئوف و مهربانی هستند، گفت: بیشترین ضربه از منافقین جلاد بواسطه تخلیههای تلفنی بوده است.
معاون ادارهکل اطلاعات گیلان ادامه داد: مهمترین عواملی که زیرساختهای اطلاعاتی را در معرض آسیب و تهدید جدی قرار میدهند وجود ضعف امنیتی در شبکههای کامپیوتری و اطلاعاتی، گسترش روزافزون ویروسها، افزایش حملات کامپیوتری، ارسال و ذخیرهسازی اطلاعات با ارزش روی شبکهها، عدم وجود دستورالعملهای لازم برای پیشگیری از نقایص امنیتی، عدم وجود سیاستهای مشخص و مدون به منظور برخورد مناسب و به موقع با اختلالات امنیتی است.
وی با بیان اینکه هنر این است که مردم با حفظ امنیت از بیرون به خدمات اداری دسترسی پیدا کنند، ابراز کرد: زمانی دهکدهجهانی مطرح بود اما در حال حاضر در اتاق شیشهای قرار داریم که در این اتاق شیشه ای هیچگونه حریم خصوصی وجود ندارد.
معاون اداره کل اطلاعات گیلان متذکر شد: اینترنت چمدانی اینگونه بود که با استفاده از فضای مخابراتی کشور هر آنچه مدنظر است به خارج از کشور انتقال داده شود به گونهای که سیستم مخابراتی کشور نتواند آن را کنترل کند.
وی با اشاره به گزارش NIST، 65 درصد عامل ناامنی سازمانها را، کارمندان سازمانها دانست و گفت: 20 درصد ناامنی سازمانها، بلایای طبیعی و 15درصد هکرها هستند.
وی با تاکید بر اصلاح رویه و استفاده از استاندارد ایزو 27 هزار در سازمانها یادآور شد: اینترنت چمدانی، دوگو، prism، TAO،Miniflam و Flame از جمله اقدامات سایبری علیه جمهوری اسلامی است.
معاون ادارهکل اطلاعات گیلان با اشاره به ابلاغیه هفت مادهای مقام معظم رهبری درباره سیاستهای کلی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات در 9 بند تصریح کرد: بر اساس این ابلاغیه سندی با 6 راهبرد تنظیم و به تصویب هیئت وزیران رسید که در سال 89 ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه بر اساس بخشنامه رسمی استفاده از شبکهاجتماعی برای کار اداری جرم است، اضافه کرد: شبکههای اجتماعی شبکه ارتباطی نیست و در شبکههای اجتماعی جزییترین اطلاعات کاربران قابل دریافت و انتشار است.
Sunday, 6 October , 2024